top of page

Gevelrenovatie

De gevel? Hét visitekaartje van je woning! Maar een gevel heeft niet enkel een esthetisch belang, maar ook een beschermende functie. Een regelmatig onderhoud en een occasionele renovatie is dus belangrijk! Kiest u voor VLG Projects, dan kiest u voor vakmanschap en kwaliteit.

Wat veroorzaakt de vervuiling van een gevel? 

 

  Atmosferische vervuiling

       Onze lucht is vervuild door de uitlaatgassen van auto's  en industrie. De                       minuscule roetdeeltjes van deze vervuiling hechten zich gemakkelijk vast aan               allerlei oppervlakten, dus ook aan je gevel en veroorzaken een grijs / zwarte                 vervuiling.        

  ➢ Aanslag van mos en algen

       Dit ontstaat vooral op gevels met een poreuze & grove steen, en op de                         regenkant (westelijk georiënteerde kant). 

Wat zijn de gevolgen van een vervuilde gevel?

 

Beschadigd voegwerk en vervuilde gevels houden vocht langer vast. Bescherm je je gevel niet door een regelmatige reiniging en renovatie, dan veroorzaakt dit op termijn vochtschade en waterinsijpeling via de gevel, met alle ongemakken en bijhorende kosten tot gevolg. 

Bij een totale renovatie brengen we de oorspronkelijke staat van uw gevel terug, dit bestaat uit 4 stappen;

 

 

 

Vanzelfsprekend voeren we deze verschillende bewerkingen ook allen op zich uit, u hoeft dus niet voor een ganse renovatie te kiezen!

Onze oplossingen

Reiniging

Om de gevels van een woning te reinigen maken we gebruik van verschillende technieken. De gebruikte techniek is afhankelijk van de aard van vervuiling, maar natuurlijk ook van jouw wensen!

Stoomreinigen (onder hoge druk) : 

       Met een traploos instelbare hogedrukreiniger tot maar liefst 200 bar, kunnen we                   oppervlakkige vervuilingen als mos en algen verwijderen. 

➢ Chemisch reinigen :

       We brengen een (alkalisch/base of een zuur) detergent aan, dit middel weekt de                     vervuiling los. Nadien spoelen we dit opnieuw af met een hogedrukreiniger. Naar gelang         de vervuiling herhalen we deze behandeling.  

➢ Torbo nevelstralen :

       Een milieuvriendelijke manier van gevelreiniging! Met het Torbo vochtstraal systeem             kan er gewerkt worden met verschillende mineralen en door de veelzijdige instellingen           van het systeem is het mogelijk om ook de hardnekkigste vervuiling te verwijderen

Verwijderen van voegen

Naargelang de toestand van het voegwerk kan er gekozen worden voor

➢ het plaatselijk herstellen van de voegen

➢ of het volledig verwijderen van alle voegen.

Bij het plaatselijk herstellen worden alle beschadigde voegen hersteld. De kleur en structuur van het bestaande voegwerk wordt zo goed mogelijk na gebootst, doch blijft het een plaatselijke herstelling en dus steeds zichtbaar! 

Bij het volledig vernieuwen van het voegwerk verwijderen we alle voegen tot op een diepte van +/-1,5 cm.  De langse (horizontale) voegen worden uitgeslepen, de kopse (verticale) voegen en het overige voegwerk worden pneumatisch verwijderd. Beschadigde stenen worden meteen verwijderd en vervangen. Na het verwijderen van het voegwerk reinigen we de gevel met een hogedrukreiniger, zo zorgen we voor een goede hechting van het nieuwe voegwerk.

Reiniging
Verwijderen van de voegen

Opnieuw invoegen

Het belang van het voegwerk wordt dikwijls onderschat. De kwaliteit van het voegwerk heeft een groot belang bij de bescherming van het metselwerk. Zoals we eerder al aanhaalde; goed uitgevoerd voegwerk voorkomt vocht- en vorstschade aan uw woning! 

Voor het voegwerk zijn vele kleuren en tinten beschikbaar. De kleur die u kiest, speelt een sterke rol in de uitstraling van uw woning.

De meeste kleuren maken we zelf. Wenst u een specialere kleur of ziet u graag een toon- op-toon uitvoering? Dan werken we met de kant-en-klare voegmortels van Seifert

Hydrofuge 

 

Om de gevel langer te beschermen  tegen de invloeden van water en vervuiling, kunnen we een hydrofuge aanbrengen. Dit product, op basis van silaan-siloxaan, zorgt voor een waterwerende behandeling en is volledig transparant. Het zorgt dat vocht minder snel kan worden opgenomen, waardoor de aantasting bij zure regen en atmosferische vervuiling beperkt blijft. Na de behandeling blijft het uitzicht en de dampdoorlatendheid exact hetzelfde als voorheen. Uw gevel blijft dus langer mooi én beschermd

💡Wist u dat?

Heeft u een spouwmuurisolatie laten uitvoeren? Dan is het belangrijk dat deze droog blijft om de isolatiewaarde ervan te behouden. De isolatie in de spouwmuur komt in contact met de buitenmuur, waardoor de kans bestaat dat deze nat wordt (doorslaand vocht). De werking van de isolatie zal daardoor verminderen! Natte isolatie kan ook beginnen dalen in de spouw, waardoor er opnieuw plaatsen zullen ontstaan waar geen isolatie meer aanwezig is. En de natte isolatie, die kan ook een brug vormen tussen buitenmuur en binnenmuur, wat zichtbare vochtschade in huis kan opleveren. Door het aanbrengen van een hydrofuge op uw gevel, waardoor u kiest voor een waterwerende behandeling, kan u deze problemen vermijden!

Opnieuw invoegen
Hydrofuge
bottom of page