top of page

kelderdichting

Vertoont uw kelder regelmatig plassen of aftekeningen van waterinsijpeling op de muur? Dan is de bekuiping van je kelder niet meer waterdicht. 

Wat is de oorzaak van een natte of vochtige kelder?

Water in de kelder is bijna altijd een gevolg van waterinsijpeling van grondwater of regenwater. Door het ontbreken van een bekuiping, of beschadiging van de bestaande bekuiping of langs doorvoerleidingen in muur kan dit water je kelder binnen sijpelen, wat nadelige gevolgen met zich meebrengt.  

Wat zijn de gevolgen van een natte of vochtige kelder?

In vele gevallen wordt een kelder gebruikt als opslagruimte voor goederen en etenswarenIn een vochtige kelder zullen deze beschimmelen en elektrische toestellen worden beschadigd.

 

Bovendien zorgt een vochtige kelder voor de verhoging van de dampdruk in je woning. Deze verspreidt zich over de hele woning en door deze verhoogde dampdruk bestaat de kans dat er condensatieproblemen optreden in andere vertrekken van de woning.

Hoe een kelder terug waterdicht maken?

Een nieuwe bekuiping van de kelder biedt de oplossing!

Onze werkwijze bestaat uit

➣  De bestaande ondergrond proper en stabiel maken. Loszittende bezetting en verflagen worden verwijderd          door deze af te kappen of te zandstralen

Minimum 3 mortellagen op de muren 

Minimum 2 mortellagen op de vloer

➣ De mortellagen bestaan uit een unieke samenstelling van rijnzand 03, kwalitatieve cement en een         speciaal supplement voor waterdichting.

Voor nieuwbouw (gemetselde) kelders is deze werkwijze toepasbaar op zowel binnen- al buitenzijde.

 

Naast gemetselde kelders maken wij met deze werkwijze ook een waterdichting voor

○ Zwembaden

○ Regenwaterputten

○ Septische putten

Siervijvers

◦ .......

Onze oplossingen
bottom of page